Поддршка од над два милиони денари за 80 лиценцирани туристички водичи

by Fokus

Владата на денешната седница донесе одлука да се одобрат 2.460.000  денари за 80 лиценцирани туристички водичи кои ги исполнија условите и критериумите утврдени во јавниот повик.

Со оваа одлука на туристичките водичи ќе им биде исплатена еднократна финансиска поддршка во висина од 30.750 денари за надминување на последиците од ковид кризата опфатена во шестиот пакет мерки, соопшти владината прес-служба. 

Поврзани новости