Почитувани ученици, имате верба во сопствената сила, бидете упорни и посветете се на своите идеи…

by lali 20:57
20:57

Драги средношколци, иако знам дека сте обединети како никогаш до сега, сепак ќе се обидам да ги разубедам и тие што се уште се колебаат и не се сигурни во поддршката за протестот што за утре планирате да го одржите.

Почитувана младино, почитувани ученици, животот е пред вас, а тој уште од сега па и понатаму ќе почне да ви носи предизвици со кои постојано ќе мора да се борите, ќе ве фрла во искушенија, ќе ве успорува и се ќе направи да ве обесхрабри во тоа што го мислите и за тоа кое мислите дека е исправно да го направите. Средношколските години се години кога се будат првите вистински бунтовнички иницијативи, тогаш почнувате да се спротиставувате на неправдата а со тоа го градите својот карактер како независна личност. Секоја една битка за своите права ќе ве научи и ќе ви помогне подобро и поумешно да се борите во следната. Ќе ви даде самодоверба и кураж со кои ќе бидете подготвени и силни за следната пречка. Во ниеден случај немој да не се обидете, да се предадете или да се откажете од тоа што сакате да го направите.

- Advertisements -

Имате верба во сопствената сила, посветете се на своите идеи, бидете упорни и трпеливи, бидете храбри за себе, за своите родители и за своите другари. Вие како такви и требате на оваа држава за да просперира со народ кој заслужува да чекори гордо и исправено кон својата иднина. Јас силно верувам во вас па затоа и безрезервно Ве поддржувам.

И запомнете, и во ситуации да не успеете, имајте на ум дека секогаш е подобро чесно и гордо да паднете, отколку нечесно и без борба да успеете.