Починал еден од анестезиолозите од Гевгелија виновни за смрта нa родилка и нејзиното бебе

by Фокус 14:33
14:33

Еден од двајцата анестезилози кои беа осомничени за смртта на родилка од Гевгелија и нејзиното неродено бебе починал, од засега непознати причини, дознава Фокус.

Лекарската комора им ги одзеде лиценците на анестезиолозите, кои добија и откази откако анализата на крвта покажа дека биле под дејство на алкохол за време на породувањето на родилката со трагични последици.

Поврзани новости