Почина професорот Димитар Мирчев

by fokus 16:39
16:39

Почина Димитар Мирчев, универзитетскиот професор и редовен член на Европската академија на науки и уметности. Тој е роден во Сливен, во 1942 година.

Мирчев е поранешен амбасадор на Македонија во Словенија и нерезидентен амбасадор во Ватикан, а извршуваше и важни функции во политичкиот живот на Македонија.

Беше основач на Младата демократска странка, на Македонскиот совет на Европското движење и еден од обновувачите и член на Либералната партија на Македонија.

Поврзани новости