Плановите на Јанева се готови, кога ќе стартуваат истраги?

by Фокус 15:51
15:51

Специјалната обвинителка Катица Јанева ги достави финансискиот, персоналниот и работниот план за своето обвинителство до Советот на јавни обвинители, Владата и Собранието.

-Плановите до Собранието се доставени на известување, додека до Владата и до Советот на јавните обвинители се доставени на имплементација. Како што веќе беше споменато, изразувам очекување Советот за јавни обвинители да ги имплементира плановите и да ги избере јавните обвинители предложени од моја страна, соопшти денеска кабинетот на специјалната обвинителка Катица Јанева.

- Advertisements -

Плановите, како што се посочува во соопштението, се направени  врз основа на анализа на досега достапните податоци за предметите, очекувањата за прилив на нови предмети, како и реалните потреби за обезбедување на независност и автономност во работењето на Јавното обвинителство.

Советот на јавни обвинители најверојатно во вторник или во среда ќе има седница на која ќе зборува за плановите на Јанева.

Поврзани новости