Пежо во октомври 2018 година е лидер на пазарот за патнички автомобили и лидер во приватниот сектор за продажба

by fokus

Во октомври 2018 година, PEUGEOT беше број еден на пазарот за патнички автомобили и ги објави своите најдобри резултати во 2018 година со пазарно учество од 20,12%. Брендот е исто така лидер во продажниот сектор за цела 2018 година до месец октомври. Во текот на десетте месеци од 2018 година, PEUGEOT забележа зголемување од 8,03% за патнички и товарни возила и завршени повеќе од 25,200 дополнителни регистрации споредено со истиот период во 2017 година.

Оваа изведба продолжува да биде поттикната од успехот на SUV сегментот, кој има пазарен удел од 8,4% и повеќе од 155.000 PEUGEOT 2008, 3008 и 5008 регистрирани автомобили.“

 

 

Поврзани новости