Петровски кон Ангелов: Ја исмевате 2001 година со вашето коленичење пред споменици на УЧК

by fokus

Остри критики упати екс-функционерот од ВМРО-ДПМНЕ, Филип Петровски кон генералот Стојанче Ангелов. Ангелов пред неколку дена го посети Липково, заедно со воениот ветеран Абедин Зимбери, каде положија цвеќе кај жртвите од конфликтот од 2001 година.

„Војната се уште има големи трауми кај дел од Македонците. Вие ја исмевате 2001 со вашето коленичење пред споменици на УЧК. Ама тоа е ваш избор“, му се обрати Петровски на Ангелов во „Само вистина“.

Поврзани новости