Петровска откри зошто одлучиле да се помогне на Украина

by Fokus 12:24
12:24

Министерката за одбрана, Славјанка Петровска денеска истакна дека одлуката за донација на воена помош на Украина е апсолутно одлука на суверена држава, без разлика што сме членка на НАТО.

„Владата сметаше дека во услови кога една друга суверена и самостојна држава е нападната, Украина, треба да помогнеме водејќи се од општите принципи на самостојност. Од тие причини ја донесовме одлуката за воена поддршка на Украина, во опрема, затоа што Украина е државата што беше нападната“, рече Петровска.

Поврзани новости