Перформанс: Шест разголени девојки од излози ќе се борат против насилството врз сексуалните работнички

by Fokus 19:02
19:02

Шест провокативно облечени девојки од излози на булеварот Св. Климент Охридски на скопјани им нудат сексуални услуги по повод годинашното одбележување на Меѓународниот ден за борба против насилството врз сексуалните работнички.

Во Скопје вечерва се одржува перформанс во организација на граѓанската иницијатива за заштита и унапредување на правата на сексуалните работници „Стар-стар“.

- Advertisements -

Секоја од нив има свој излог и  поинаков настап по примерот на сексуалните работнички од борделите на Улицата на црвените фенери во Амстердам.

 

Поврзани новости