Пеле, Марадона, Меси, Роналдо, вештачката интелигенција ги избра најдобрите 11 фудбалери во историјата

by Fokus

Започнаа луѓето во светот да ја користат вештачка интелигенција „Чат ГПТ“, која одговара на сите прашања. Истата беше искористена и за да ги избере најдобрите 11 фудбалери во историјата на фудбалот.

Според вештачката интелигенција во најдобриот тим се избрани фудбалерите кои имале најголемо влијание во фудбалот.

„Овој состав ги има најлегендарните и најталентираните фудбалери кои некогаш биле на теренот. Освоиле многу титули и им помогнале на своите екипи да стигнат до трофеи“, пишува во објаснувањето на вештачката интелигенција.

 

Поврзани новости