Партиите утре треба да ги достават првите финансиски извештаи

by fokus 22:44
22:44

Утре истекува рокот во кој политичките партии треба да ги достават финансиските извештаи за потрошените пари во првите 10 дена од изборната кампања.

„Учесникот во изборната кампања е должен 11-тиот ден од денот на изборната кампања да поднесе финансиски извештај со спецификација на трошоците за приходите и расходите на жиро – сметката за изборна кампања од денот на нејзиното отворање до крајот на десеттиот ден од изборната кампања“, се вели во Член 84-Б од Изборниот законик.

- Advertisements -

Поврзани новости