Партиите утре на средба за усогласување на нови законски измени

by fokus 12:59
12:59

Претставниците на политичките партии потписнички на Договорот од Пржино утре ќе остварат средба на која ќе треба да ги договорат законите и законските измени кои во наредниот период треба  да поминат во Собранието.

Последниот договор кој го постигнаа четирите партии се однесува на законски измени поврзани со медиумите, ингеренциите и мандатот на опизициските министри  во преодната влада, како и законот за МВР.

 

Поврзани новости