Пановски: Моите колеги ја продадоа душата на ѓаволот за да профитираат

by Fokus

Партизацијата фати длабоки корени во здравствениот сектор и многу е жално тоа што моите колеги како сончогледи се свртеа спрема тогашната власт, истакна абдоменалниот хирург Милчо Пановски во дебатната емисија на 24вести.

– Тие се едни од главните виновници зошто се слушуваше сето ова во последните 11 години. Цело време системот се базираше на власт, партиска припадност и луѓе од нашата професија ја продадоа душата на ѓаволот за да профитираат и да дојдат до места, до кои под нормални услови никогаш не би дошле. Тоа е фактички главната причина за ваквата состојба во здравството – тврди доктор Пановски.

Поврзани новости