Падна уште еден потпорен ѕид на Водно

by Fokus

Поради одрон на земјиште пропадна дел од улицата „Пандо Клјашев“, во скопската населба Пржина. Одронот е поради градежни работи за станбен објект на една од парцелите под патот.

Потпорниот ѕид се урнал рано изутрината по што оваа уличка потона во огромната дупка ископана за да се направи простор за темелите на новата градба. Граѓаните не успеаја да го спречат налетот на тешката механизација на градежната фирма „Хантерс“ која гради четирикатна зграда на еден од малкуте останати простори во населбата во Пржино.

Фото: НОВАТВ

 

Поврзани новости