Падна првиот снег во Крушево (ФОТО)

by Fokus

Во доцните вечерни часови, врнежи од снег го зафатија највисокиот град на Балканот, Крушево.

Иако можеби неочекувано за овој период од годината, климата во Крушево и студеното време си го направија своето. Ова секако ќе ги израдува крушевчани, кои полека, но сигурно се подготвуваат за зимската сезона.

Во текот на зимските месеци, Крушево е едно од најпосетените места во Македонија, пред се поради чистиот воздух, пријатното време и историјата што ја има овој град.

Фотографија – Фејсбук „Монтана Палас“

Поврзани новости