Откажана теренската проверка која требаше да почне денеска

by Фокус 14:42
14:42

Државната изборна комисија денеска не почна со предвидената теренска проверка на Избирачкиот список, инофрмираат од комисијата. Причина за тоа биле подготовките за целата процедура.

Според планот и најавите, ДИК денеска требаше да почне со теренската проверка на 89.383 запишани гласачи во Избирачкиот список, кои по вкрстената проверка се покажале како спорни.

- Advertisements -

Според проценката на ДИК, проверката ќе трае до 3 април. За оваа операција Комисијата започна и информатива кампања „Отворени врати“ и ги објави официјалните беџови што ќе ги носат анкетарите кои ќе одат од врата до врата.

Поврзани новости