Откажана лидерската средба во Виена

by Фокус

Состанокот кој утре требаше да се случи во Виена на иницијатива на Европската унија, а на кој беше планирано да се сретнат лидерите на четирите најголеми македонски политички партии е откажан.

Вчера опозициската СДСМ по консултации и со граѓанскиот сектор, постави два услова за да учествува на овој состанок, а тоа беа: Претседателот Иванов да ја повлече одлуката за аболицијата и Собранието да се свика пак за да ја отповика одлуката за предвремени избори на 5 јуни.

Поврзани новости