Осум малолетнички за две години абортирале на Клиниката за гинекологија

by fokus 10:09
10:09

Изминатите две години на Клиниката за гинекологија и акушерство на осум малолетнички им бил направен абортус. Најмладата од нив имала само 15 години. За да биде направена оваа медицинска интервенција, задолжително е потпишување на согласност и присуство на еден од родителите.

Во статистиката на ГАК е запишан и случајот со 13 годишно девојче од внатрешноста на која и бил направен абортус и која е најмладиот пациент. Дополнителен шок за гинеколзоите било што во установата дошла заедно со сопругот.

Поврзани новости