Османи: Легитимни акции против криминалните структури на Вучиќ

by Фокус

Интервенцијата на косовската полиција на северот на Косово е во согласност со легислативата на Косово, истакна косовската претседателка Вјоса Османи.

-Суверенитетот и територијалниот интегритет на Република Косово се неповредливи, неотуѓиви и неделиви и се заштитени со сите средства дефинирани со устав и закон. Дејствијата на косовската полиција против нелегалните структури на криминалните групи на Вучиќ се легитимни, во исполнувањето на нивните уставни должности и во заштитата на сите граѓани, без разлика“, напиша таа на Твитер.

Шефот на УНМИК, Каролина Зијаде, побара да се преземат итни чекори за намалување на тензиите на северот на Косово.

Поврзани новости