Орав: Преговорите за медиумите ќе продолжат, се бара решението

by Фокус 10:26
10:26

Мислам дека преговорите за медиумите  продолжуваат и тоа не значи дека сите политички партии и меѓународниот фактор стојат на истата страна, истакна евроамбасадорот Аиво Орав. Според него, постојат отворени канали на комуникација меѓу партиите и во моментот се разгледува на кој начин ќе се реши прашањето.

– . Разговараме и разгледуваме како да го решиме ова прашање. Знам дека политичките партии комуницираат меѓу себе и искрено се надевам дека ќе можат да најдат начин како целосно да ги спроведат сите елементи од Договорот од Пржино – тврди евроамбасадорот Орав.

Поврзани новости