Општина центар ќе додели парична помош на настраданите

by fokus 13:40
13:40

Советот на Општина Центар, на предлог на градоначалникот, донесе одлука за доделување на парична помош од 1.000.000 денари за настраданите граѓани од поплавите.

Сите ресурси на општината и целокупната механизација се на терен, а како што рече градоначалникот Жерновски, во расчистување на штетите и помош на граѓаните од погодените подрачја се вклучува и општинската „Еко – бригада“.

Советниците од коалицијата, предводена од СДСМ, се откажаа од дел од советничкиот паушал и истиот ќе биде доделен на семејствата на настраданите и за помош на кризните подрачја.

Вработените од Општин Центaр собираат донации во облека, храна, вода и хигиенски потреби.

На седницата, градоначалникот и советниците оддадоа почит за настраданите со едноминутно молчење.

Поврзани новости