„Опасно по живот” во Велес

by fokus

Велешани уште ги труе депонијата која со години е оставена на три километри од центарот на градот.

Активисти од градот денеска поставија и големо знаме со знакот „Опасно по живот”  на ридот зад  велешката „Топилницата”.

Оваа герила го искажува револтот од односот на Министерството за eкологија и Општина Велес, кои го одовлекуваат  процесот на расчистување на отровниот рид.

Активистите апелираат што побрзо да се отстрани депонијата со згура, која со години ги труе жителите на градот.

Поврзани новости