ОМ: Да се санкционира циркусот кој денеска го направи власта на студентските избори

by fokus

Од младината на Обединети за Македонија денеска го осудија, како што рекоа,  вандалскиот пристап на членови на криминалната структура на власт која насилно ги украде кутиите од факултетите каде се вршеше нелегален избор на студентски лидер.

-Овие избори сами по себе се нелегитимни затоа што ги организира раковотство со истечен мандат , низата нерегуларности кои го проследија неругуларниот избор истите ги прави ништовни ,изборите за студентски лидер.Порачуваме ДПМНЕ да ги тргне своите валкани раце од студентите, да не ја потценува интелегенцијата на академската јавност и надлежните институции да преземат соодветни мерки со што би се санкционирал циркусот на владејачката партија, реагираа младите од Обединети за Македонија.

Поврзани новости