ОЈО Тетово ќе ја обжали ослободителната пресуда за гинекологот

by fokus 18:41
18:41

Основното јавно обвинителство Тетово најави дека ќе ја обжали ослободителната пресуда за гинекологот Казимир Копривњак донесена денеска од Основниот суд во Тетово.

– Основното јавно обвинителство Тетово во целина останува на наводите дадени во обвинението против обвинетиот лекар-гинеколог за кого Основниот суд Тетово денеска изрече ослободителна пресуда за кривично дело – Тешки дела против здравјето на луѓето кое му се ставаше на товар. Обвинителството цени дека обвинетиот го сторил кривичното дело кое му се става на товар и дека доказите кои беа обезбедени од страна на обвинителството ги докажуваат наводите во обвинителниот акт, стои во соопштението од ЈОРМ.

- Advertisements -

Основното јавно обвинителство Тетово, се вели во соопштението, ја известува јавноста дека е незадоволно од донесената пресуда и ќе вложи жалба во законскиот рок.

Лекарот Копривњак беше обвинет од Јавното обвинителство за тешки дела против здравјето на луѓето, а во врска со смртта на 33-годишната родилка Виолета Кировска во август 2015-тата година

Поврзани новости