Охридското езеро пред уништување, институциите мислат само на профит ВИДЕО

by fokus 14:42
14:42

Скуп Македонија објави нов докумнетарец во кој стручни лица предупредуваат на уништувањето на Охридското езеро.

„Во 1987 година од мрестот на пастрмката се извадени 19,4 милиони парчиња икра. За 25 години, односно 2012 година, количеството на икра е за 10 пати помало или од езерото се извадени само 1,7 милиони икри. Истребувањето на пастрмката ќе има страшни последици врз езерото.“, пишува Скуп Македонија во своето најново истражување.

Поврзани новости