Охридското Езеро еден сантиметар над дозволениот минимум

by fokus
Нивото на Охридското Езеро е еден сантиметар над дозволениот минимум, соопшти денеска Управата за хидрометеролошки работи.
Неделната хидролошка информација покажува и дека водостоите на Вардар кај Јегуновце, Скопје, Велес и Демир Капија, како и на Треска кај Македонски Брод, се над просекот за февруари.
Нивото, пак, на Црн Дрим кај Ложани е далеку под просекот.

Поврзани новости