Охрид ќе биде украсен за Нова година: Градот не смее да трпи и покрај одлуката за штедење

by Fokus

Охрид ќе биде украсен за новогодишните празници, а нема да изостане ниту организираниот пречек на Градскиот плоштад.

Ова денеска го информира првиот човек на нашиот најпознат туристички центар, Кирил Пецаков.

Според него, Охрид е туристички град и нема да трпи на украсувањето, ниту на новогодишната забава во која ќе уживаат охриѓани и туристите, иако е спротивно на владината одлука за штедење електрична енергија.

Поврзани новости