Одлична можност за заработка на цената на златото со бесплатни 50 евра

by Фокус

FXLider, специјално на сите читатели на порталот ’Фокус’, им подарува 50 ЕВРА наменети за тргување сo цената на златотo na светската берза, единствена берза на која може да се заработи и кога цената на златото расте и кога паѓа.

Превземете 50 ЕВРА за тргување овде.

Златото има две основни улоги, од една страна е роба односно добро  (кое се користи во електроника, правење на накит …) но исто така е и чувар на вредноста, посебно во периодите на голема несигурност и политички конфликти. Поради оваа причина цената на златото достигна рекордно висока цена во  2011. година во текот на финансиската криза кога повеќето од светските банки ја девалвираа својата национална  валута како би го убрзале подобрувањето на својата економија. После 2011 година па до денес цената на златото падна за  41.5%.

Најдиректно влијание на падот на цената на златото има јакнење на доларот затоа што цената на златото е изразена во американската валута. Доколку доларот порасне цената на златото паѓа. Главна причина за растот на вредноста на доларот е заздравувањето на економијата во САД која што со себе донесе и се почести шпекулации за зголемевање на каматни стапки. Доколку ФЕД одлучи да го одложи зголемувањето на каматните стапки и со тоа  за сега остава уште простор за понатамошно економско заздравување, цената на златото би можело повторно да порасне.

На падот на цената на златото имаат влијание низа политички добри вести кои што се случија пред скоро време. Постигнат е договор помеѓу Грција и нејзините кредитори, и со тоа е спречен излезот на овие земји од монетарната унија како и историски договор помеѓу Иран и западните сили во врска со нуклеараната програма. Ситуацијата со емигрантите од Сирија, Ирак и Либија се повеќе и повеќе се комплицира, така да и покрај силниот опаѓачки тренд на цената, можни се повремени скокови на цената на златото.

Последните неколку недели цената на златото се обидува да оствари раст и да ја искористи голема нестабилност на глобалниот финансиски пазар. Меѓутоа јакнеењето на доларот до кое дојде по девалвацијата на кинескиот јуан во голема мера го спречи заздравувањето на цената на овој благороден метал.

За инвеститорите во злато Кина е од посебно значење, затоа што Кина покрај Индија  е најголем купувач на злато во светот. Планот на Кина е да од јуанот направи резервна валута, а да би го постигнала тоа мора да ги зголеми своите резерви на злато на приближно ниво од она кое го имаат западните централните банки и на тој начин да постигне кредибилитет во очи на меѓународната заедница. Процентот на злато во девизни резерви во САД е 74%, Германија 68%, додека во Кина е 2%.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970..

Предупредување од ризик и одрекнување од одговорност

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

(промотивен текст)

Поврзани новости