Оџата од Чаир призна дека регрутирал војници за ИСИС

by Фокус

Оџата од Чаир постигнал спогодба со Обвинителството според која признава дека бил дел од паравојски во Сирија и регрутирал војници. Поради спогодбата, Судот денеска му пресуди седум години затвор.

Уште петмина други скопјани потпишаа иста спогодба и добија по пет години затвор. Тие пред Судот кажаа дека се обични верници и не признаваат учество во паравојски а потпишале спогодба бидејќи дел од нив имаат мали деца.

Поврзани новости