Одблизу: 25 милиони евра за општинска партиска администрација

by Фокус

Краток документарен филм за партисктие вработувања во локалната самоуправа. Државата издвојува дури 25 милиони евра годишно само за новите 3 500 вработени за последнтие неколку години. Ваквиот партиски кадар ги прави општините нефункционални и неразвојни. Во филмот зборуваат граѓаните и експертите кои се согласуваат дека многумина во општинската администрација земаат плата, но не остваруваат резултати.

 

Поврзани новости