Од Скопје до Гевгелија ќе се плаќаат пет патарини

by fokus 17:29
17:29

На новиот автопат од Демир Капија до Смоквица ќе бидат поставени две патарани. Првично, беше планирано да бидат поставени три патарни.

Но, и со овие две, од Скопје до Гевгелија ќе имаме дури пет патарини. Граѓаните кои годинава ќе патуваат кон Грција ќе бидат поштедени од плаќање на новите две патарини. Тие се очекува да бидат изградени до крајот на годинава.

- Advertisements -

-Од моментот на давање на дозволата за градба, рокот за изградба е осум до десет месеци… Две патарини ќе има, една кај Гевгелија, една кај Демир Капија….Со најсовремен систем со сите светски мерила, да немате веќе застој, рече Зоран Китанов, директор на Агенција за патишта.

Поврзани новости