Од протестот на хонорарците пред влада се слушна државната химна

by Фокус

Меѓу две и три илјади луѓе се собраа на протестот на хонорарците против плаќањето на придонеси, кои моментално се наоѓаат пред владата.

Актерката и пејачка Ана Костовска ја испеја државната химна, постојано се извикува „слобода“, а дури се испраќаат и повици владата да се ослободи од овие арамии и манипулатори.

На крајот, протестантите ќе им се придружат на студентите во окупацијата на Универзитетот.

Поврзани новости