Од денеска почнува двосменското работење на шалтерите на МВР, Царина, УЈП

by Fokus 09:25
09:25

Од денеска почнува да се применува одлуката за двосменското работење во службите на органите на државната управа.

Тоа значи дека шалтерите во МВР за издавање лични карти и пасоши, Царинската управа, Управата за јавни приходи,  Управата за водење матични книги, во одделенијата за одбрана на региони со градови и општини во Министерството за одбрана ќе работат од 7,30 до 21,30 часот.

- Advertising -

Овие шалтери ќе работат и секоја прва сабота во месецот од 8 до 16 часот.

Поврзани новости