Од денеска алкохолот ќе се продава до 19 часот

by fokus 10:30
10:30

Од денеска започнува зимската рестриктивна продажба на алкохол, односно во трговските објекти алкохолните пијалоци ќе се продаваат до 19 часот.

За оние кои нема да го почитуваат законското решение предвидени се санкции, односно забрана за вршење дејност во траење од седум или 15 дена, како и парична казна до 5.000 евра

Поврзани новости