Обвинетите за „Диво Насеље“ денеска пак на обвинителна клупа

by fokus

Судскиот процес за „Диво Насеље“ ќе продолжи денеска во Свечената сала на Врховниот суд. На обвинителна клупа ќе се најдат сите  37 обвинети за тероризам и логистичка поддршка на оваа терористичка група.

На минатото рочиште еден од обвинетите изјави дека целиот настан е монтиран и е направен за пари.

-Други архитекти ја проектираа трагедијата од 9 и 10 мај лани. Прашајте кого сакате од граѓаните, таму имаше и Македонци, не предизвикавме никаква несигурност меѓу населението, рече обвинетиот.

Поврзани новости