Обраќање во 23 часот во седиштето на СДСМ

by Фокус

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, најави обраќање кон јавноста во 23 часот вечерва од седиштето на СДСМ. Се очекува тема на пресконференцијата да биде распуштањето на Собранието, кое треба да се случи вечерва пред полноќ, за да може да се одржат избори на петти јуни.

На час и половина до крајниот рок не се знае дали ќе се одржи седницата за распуштање. Денеска пак, министрите и замениците од СДСМ си поднесоа оставки, кои исто така треба да бидат констатирани на седница.

Поврзани новости