Нухиу ги врати на позиција полициските функционери што ги разреши Спасовски

by Фокус 21:21
21:21

Актуелниот министер за внатрешни работи Агим Нухиу ги вратил на старите позиции 11 раководители во МВР, кое пржинскиот министер Оливер Спасовски ги разреши.

-Лицата кои беа именувани врз основа на оваа квота не се веќе на старите позиции. Значи состојбата е иста како што беше пред Пржинскиот договор – изјавил Нухиу ТВ 21.

Тој објаснува дека овој чекор го презел врз основа на своја проценка и со цел полицијата да функционира нормално.

Поврзани новости