НСДП: Поддршка за првите владини одлуки

by fokus 16:04
16:04

Централниот одбор-ЦО на НСДП денеска во Скопје одржа редовна седница на која се разговараше за актуелната политичка ситуација по формирањето на новата реформска Влада.

ЦО на НСДП изрази поддршка за првите Владини одлуки кои го отворија процесот на реализација на програмата врз основа на која ја доби довербата од мнозинството во Собранието и оцени дека во Македонија по 11 години на девастирање на системот повторно демократијата и владењето на правото се поставени како приоритети на извршната власт.

- Advertisements -

Со изборот на новата Влада, со нејзиниот кадровски потенцијал и програмски определби, НСДП смета дека се постави длабок рез во политичката историја на Македонија. Мрачната доба на авторитарното владеење на ВМРО-ДПМНЕ во која државата беше подредена на лукративните интереси на тесни криминално-политички групи треба да биде запишана во колективната меморија на граѓаните како нешто кое никогаш повторно несмее да се повтори.

Поврзани новости