Новоизбраните мнистри денеска ја преземаат функцијата од нивните претходници

by fokus 09:06
09:06

Четворицата новоизбрани министри кои во петокот добија поддршка од Собранието денеска ќе ги преземат должностите во соодветните ресори.

Арбр Адеми напладне ќе ја преземе должноста министер за образование и наука од Рената Тренеска Дескоска, која е избрана за министер за правда. Министерското место во правда беше испразнето по оставката на Билен Саљији.

- Advertisements -

Во Министерството за култура Роберт Алаѓозовски ќе му ја предаде фунцијата на Асаф Адеми.

За министер без ресор во петок беше избран и Бардул Даути.

Во Собранието исто така беа избрани и четворица заменици-министри.

Поврзани новости