Новинарите на МПМ продолжуваат со штрајкот

by Fokus

Новинарите на Mедиа принт Mакедонија денеска го продолжуваат штрајкот. Тие половина од работното време нема да бидат во канцелариите, а од понеделник штрајкот ќе трае шест часа.

Вработените од весниците „Утрински“, „Дневник“ и „Вест“ од компанијата побараа навремена исплата  на платаите и на придоенсите, но од менаџментот немаше средби со вработените ниту пак им ги исполнија барањата.

Во меѓувреме, Специјалното јавно обвинителство веќе неколку дена е во Медиа Принт. Тимот на СЈО испитува различни документи за различни предмети.

Поврзани новости