Нови случаи на злоупотреба на ИПА-фондовите

by fokus 21:23
21:23

Финансиската полиција во соработка со Интерпол истражува два нови случаи на злоупотреба на европските фондови во Македонија.

Станува збор за пари од ИПАРД-програмата, a наводно фабрики и земјоделски комбинати набавувале опрема која не е согласно европските стандарди.

Штетата која е нанесена преку измамите се проценува на 200.000 евра.

Инаку, лошото планирање и искористување на средствата од европските фондови беа  една од причините поради кои Европската комисија неодамна суспендираше 27,1 милиони евра од ИПА-програмата за Македонија.

Поврзани новости