Нови 700.000 евра за Археолошкиот музеј

by Фокус 19:00
19:00

Министерството за култура попладеново објави дека ќе потроши уште 700.000 евра за Археолошкиот музеј. При крајот на минатиот месец министерството потпишало договор со „Бетон Штип“ за набавка, изработка, транспорт и монтажа на ѕидна облога од камен и на огради за Археолошкиот музеј.

Според минатогодишниот отчет на министерката Елизабета Канческа-Милевска и на тогашниот градоначалник на Центар, Владимир Тодороовиќ, овој објект до минатата година чинел  27,5 милиони евра. Покрај Археолошкиот музеј во зградата ќе биде сместен и Уставниот суд, додека веќе таму е преселен Државниот архив.

Поврзани новости