Нови 279 илјади евра за „непредвидени работи“ за фасадата на Сити Галери

by fokus 13:05
13:05

Цената на новиот барокен изглед на Сити галери во центарот на Скопје се искачи над 1,8 милиони евра, пишува Призма.

Последниот договор на Град Скопје со изведувачот, градежното претпријатие Урбан инвест, е склучен на 14 декември 2016 година, во вредност од 279 илјади евра, во постапка на преговарање без објавен оглас за, како што се наведува “набавка на непредвидени работи“.

Урбан инвест е изведувачот на целиот проект на рефасадирање на Сити галери.  Фирмата претходно потпиша договор со Град Скопје во висина од еден и пол милион евра за реконструкција на фасадата , како и договор за дислокација на мониторот на објектот.

Поврзани новости