НОВА: Сорос склучувал договори и донирал пари на Владата на Груевски

by fokus

Фондацијата Отворено Општество во образованието донирала 32 милиони долари а во здравството 13, 5 милиони долари. 800.000 добило Mинистерството за труд и социјална политика. За тоа колку пари донирала Фондацијата на Владата, односно државата, зборува директорката Фани Каранфиловска-Пановска во интервју на НОВА ТВ. Договорите за финансирање ги потпишувале министрите од Владата на ВМРО-ДПМНЕ.

 

Поврзани новости