Нова станица за мерење на квалитетот на воздухот во Кавадарци

by fokus

Нова станица за мерење на квалитетот на воздухот од денеска е пуштена во употреба во Кавадарци, соопштија од општината.

Како што информираат, ова е првата од трите мерни станици кои по потпишаниот меморандум за соработка со локалната самоуправа, неодамна ги најавија од Универзитетот „Гоце Делчев” од Штип.

Мерната станица е во строгиот центар, на плоштадот, до општинската зграда.

Поврзани новости