Нова мерка: Пратениците ќе се дружат со министрите на паузата од пратеничките прашања

by fokus 20:08
20:08

Собранието на Република Македонија, со поддршка на Националниот демократски институт, од денеска воспоставува новина во однос на комуникацијата меѓу пратениците и членовите на Владата на Република Македонија.

Како што соопштија од собраниската прес-служба, паузата предвидена за време на седницата наменета за поставување пратенички прашања секој последен четврток од месецот, ќе се користи за неформална размена на мислења и информации меѓу пратениците и членовите на Владата на Република Македонија.

– Целта на оваа нова пракса е заемно информирање за актуелните прашања, законските предлози кои се во процедура, со што на непосреден начин би можело да се придонесе до подобрување на законските предлози, а со тоа да се изградат и поефикасни институции во служба на граѓаните, стои во соопштението.

Поврзани новости