„Но пасаран“ по 137ми пат протестираше за некористење, а плаќање парно

by fokus 18:49
18:49

Граѓанското здружение „Но пасаран“ денеска по 137ми пат протестираше против одлуката да плаќаат извесна сума, и покрај тоа што се исклучени од системот за парно греење.

Тие пред Регулаторната комисија бараа обесштетување и велат дека нема да се откажат од правдата, се додека не се донесе нов Закон за енергетика, со кој очекуваат да се укине паушалот за оние кои не користат топлинска енергија, а цевки на компанијата Бег поминуваат низ нивните домови.

- Advertisements -

Поврзани новости