Низ Македонија утрово и до -28 степени

by fokus

Утрово во Берово беше измерена најниска температура од минус 28 степени. Според УХМР, потоа следи Битола со – 25, па -24 Маврово, -23 Лазарополе и Крива Паланка, -22 Тетово и Крушево, -21 Скопје Петровец, Штип и Прилеп, -20 Виница, -19 Куманово, Ѓуриште и Тополчани, -18 Струмица, -17 Демир Капија, -16 Охрид и Претор, -15 Дебар, -12 Дојран, -10 Гевгелија и -17 во Скопје.

За денеска се најавуваат температури од -14 најниската до -5 највисоката.

Поврзани новости