Николовски поднесе нова кривична против Делев

by Фокус 13:05
13:05

Љупчо Николовски, екс заменик-министер за земјоделство во преодната влада во СДСМ, денеска поднесе нова кривична пријава против Христијан Делев, актуелен заменик-министер за економија.

-Делев треба да одговори како тоа склучувал договори за ослободување на фирми блиски до власта од плаќање закупнина за огромни површини од над 5 илјади хектари, државно земјдоелско земјиште? Пуленот на Груевски потпишал анекс договори со АК „Џумајлија“ за ослободување од закупнина за 5.642 хектари. Врз основа на кој закон и кое овластување го направил тоа? – праша Николовски.

Поврзани новости