Никна „Споменик на дијазепамот“ во Скопје

by Фокус

Во Скопје се појави уште еден споменик на кој повеќето од граѓаните му посветија големо внимание. Од пладнево во центарот на Скопје никна „Споменик на Дијазeпамот“, со кој се покажува дека народот е незадоволен од моменталната ситуација во државата и времето го поминува во пиење антидепресиви.

– Потрошувачката на антидепресиви, во 2013 година, во однос на 2010 во Македонија се зголемила за над 1,6 милиони реализирани рецепти, односно за околу 30 отсто, покажала анализата на податоците на Фондот за здравствено осигурување – пишува на ливчето поставено на „споменикот“.

Поврзани новости